Đilas (SSP): Vlast da saopšti na osnovu čega proverava račune medija i NVO
07.08.2020 Beograd

Đilas (SSP): Vlast da saopšti na osnovu čega proverava račune medija i NVO

Đilas (SSP): Vlast da saopšti na osnovu čega proverava račune medija i NVO Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić
Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ponovo je danas pozvao državne organe da saopšte na bazi kojih sumnji i dokaza proveraju račune većeg broj novinara, medija i predstavnika nevladinih organizacija koji su u javnosti poznati po kritikama na račun vlasti.

"Jasno je da ova istraga ima za cilj samo da zastraši sve one koji kritikuju ovaj režim i onemogući im da rade svoj posao", naveo je Đilas u pisanoj izjavi i zatražio da se odmah prekine, kako se izrazio, režimski napad na nevladin sektor" koji je izazvao brojne reakcije i evropskih i američkih zvaničnika.

Đilas je ukazao da 37 organizacija i pojedinaca koji su predmet provere Ministarstva finansija i Uprave za pranje novca svoje projekte uglavnom finansira novcem iz EU i Amerike, što znači da je vlast Aleksandra Vučića time zapravo optužila Uniju i SAD da peru novac i finansiraju terorizam.

"I ne postoji nijedan način da se to objasni drugačije. Ako kažete da naš civilni sektor pere pare to znači da peru novac EU i Amerike. Ako sumnjate da oni finansiraju terorizam to znači da terorizam finansiraju EU i SAD. Neverovatno je da je proveru pokrenula Uprava za sprečavanje pranja novca, koja čitav projekat borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma sprovodi sa 1,4 miliona sredstava koje je dobila od EU", dodao je on.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side