Đilas: Kriminalci svuda u Srbiji uvezani sa SNS ili deo nje
30.10.2019 Beograd

Đilas: Kriminalci svuda u Srbiji uvezani sa SNS ili deo nje

Đilas: Kriminalci svuda u Srbiji uvezani sa SNS ili deo nje Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je danas da su u svim mestima u Srbiji kriminalci "uvezani" sa Srpskom naprednom strankom ili su deo nje, kao i da nema mesta gde se za zaposlenje ne traži "saglasnost SNS moćnika".

Đilas je na osnivanju Inicijativnog odbora te stranke u Prokuplju izjavio da je stepen "krađe i korupcije u Srbiji danas ogroman", te poručio da će odgovarati svi oni koji su prekršili kako zakone, "tako i moralne kodekse".

"Biću najveći borac za to da nema revanšizma, ali da ima pravde i da ima kazne – oni koji su krali, odgovaraće, ali će morati i da vrate ono što su ukrali, a ne samo da odsluže zatvorsku kaznu. I ne samo za to što su ukrali. Šta sa životima koje su uništili otpuštanjima vređanjima, pretnjama, šta sa 230.000 ljudi koje drže na ugovorima na određeno vreme da bi na svakih šest meseci mogli da ih ucenjuju? I za to će odgovarati", kazao je on.

Đilas je najavio da je ta u nedelju predložiti, kako ga je on nazvao, "Marinikin zakon" - specijalni zakon o borbi protiv korupcije javnih funkcionera, po uzoru na rumunski zakon koji je potpredsednica SSP Marinika Tepić prevela na srpski jezik. On je Prokupčanima kazao i da je pravda da oni sami odlučuju kako će se razvijati njihov grad i na šta će se novac trošiti.

"Donećemo zakon o decentralizaciji, ali ne da se ljudima na lokalu prebace samo ovlašćenja, već da im se pre svega prebace pare, pa neka sami odlučuju da li će se ulagati u škole, domove zdravlja ili nešto treće. Dakle, da se odlučuje ovde, a ne tamo gore – u Beogradu", istakao je Đilas.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side