08.12.2018 | 10:11h ► 10:33h Beograd

Đilas: Protest protiv svega lošeg u društvu

Đilas: Protest protiv svega lošeg u društvu Foto: Beta/Milan Obradović
Jedan od lidera i osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas izjavio je da protest koji će biti organizovan u Beogradu neće predstavljati politički, već miran, građanski protest protiv nasilja.

 


On je u intervjuu za list Blic naveo da će to biti protest protiv "svega lošeg u društvu" i da na njemu neće biti političkih govornika, kao i da se neki članovi SzS ne slažu sa govornicima koji su najavljeni - glumcima Mirjanom Karanović i Branislavom Trifunovićem.

Đilas je najavio da će u decembru organizovati inicijativni odbor za osnivanje stranke, nakon čega će početi s prikupljanjem potpisa, a da će ona biti formirana najverovatnije u februaru.

"Ona će postati osnivač SzS, biće stranka koja će se zalagati za svih 30 tačaka predstavljenih u programu SzS. To će biti levičarska stranka. Neće biti moguće da onaj ko je aktivan član neke od stranaka iz Saveza pređe u nju, da one ne bi bile oštećene na taj način", rekao je Đilas.

On je ocenio i da će sledeće godine biti održani izbori, iako nije izborna godina i da u SzS planiraju da za njih do tada "sazna više od 20 odsto građana". 

 

O garaži: Zaštitu prava zbog Vesićevih neistina tražiću na sudu

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas odbacio je danas kao neistinite navode zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da je "protivzakonito prisvojio" deo javne garaže u Požarevačkoj ulici i najavio da će zaštitu prava potražiti "u redovnoj sudskoj proceduri".

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je garažu u Požarevačkoj ulici dobio na korišćenje od Parking servisa dva meseca pre nego što je izabran za gradonačelnika Beograda.

"Tada su u garaži u Požarevačkoj ulici otvorena nova parking mesta, pretvaranjem atomskog skloništa i prolaza koji nikada nije korišćen za parking prostor. Plaćao sam garažu u kojoj nikada aspolutno ništa nisam radio ni gradio više od deset i po godina, bez ikakvih primedbi, da bi pre dve noći nepoznata lica u večernjim satima upala i preturala po mojim ličnim stvarima, što je sve zabeleženo na kamerama i predato policiji uz krivičnu prijavu", naveo je Đilas.

On je zatražio od nadležnih da procesuiraju "sve one koji su prethodnih dana učestvovali u izvršenju krivičnih dela" koje je prijavio MUP-u Srbije.

"Podmetanje požara, obijanje vrata, preturanje po mojim ličnim stvarima i igračkama moje dece, objavljivanje u tabloidima fotografija žene starije od 60 godina koja čuva moju decu dok ulazi u garažu sa mnom, laganje kako sam ja pregradio protivpožarni put, stavljao vrata i sve ostale neistine koje su iznete, pokazuju još jednom da ova vlast ne preza ni od čega", naveo je Đilas.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je juče da će protiv Đilasa, odnosno kompanije čiji je vlasnik, biti podneta tužba za nadoknadu štete jer je "neovlašćeno koristio javnu garažu i zatvorio protivpožarni izlaz".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side