Đilas poručio MMF-u: Prekinite kolonijalni odnos prema Srbiji
14.10.2019 Beograd

Đilas poručio MMF-u: Prekinite kolonijalni odnos prema Srbiji

Đilas poručio MMF-u: Prekinite kolonijalni odnos prema Srbiji Foto: Beta/SSP
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas upitao je "dokle će MMF podržavati ekonomsku politiku režima koji je ostvario najmanji privredni rast u regionu, ljude doveo do ivice siromaštva i izazvao seobu pola miliona mladih?".

 

Đilas je to napisao u otvorenom pismu Janu Kesu Martejnu, šefu delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji.

Đilas je pitao kako je moguće da MMF planove zasniva na navodnom oporavku industrijske proizvodnje, kada je za osam meseci ove godine industrijska proizvodnja u srbiji opala za jedan procenat, a proizvodnja prerađivačke industrije za 1,4 odsto u odnosu na 2018. godinu.

"Da li ste svojim sagovornicima u Vladi postavili pitanje na šta su potrošili devet milijardi evra, za koliko su povećali javni dug za sedam godina, od čega je novih 855 miliona u 2019. godini? Kako možete da hvalite reforme koje su dovele do toga da Srbija za sedam godina vlasti SNS-a izgubi 5.340 zaposlenih u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, a da se u istom periodu duplira broj zaposlenih u kladionicama i kockarnicama?", pitao je Đilas.

Lider SSP je pozvao MMF da "prekine kolonijalni odnos" prema građanima Srbije, koji, kako je istakao, "mogu mnogo da istrpe, ali na kraju će reagovati kao narod u Ekvadoru koji se digao na noge upravo zbog ekonomskih mera koje obespravljuju i osiromašuju građane, a koje MMF podržava", piše u pismu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side