Đilas: Podrška Univerzitetu u Beogradu smanjena za 525 miliona dinara
22.11.2019 Beograd

Đilas: Podrška Univerzitetu u Beogradu smanjena za 525 miliona dinara

Đilas: Podrška Univerzitetu u Beogradu smanjena za 525 miliona dinara Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da je "lažni doktor Siniša Mali ponovo pokušao da prevari javnost izjavom da je Univerzitetu u Beogradu u stvari povećao podršku iz budžeta, iako u Budžetu za 2020. godinu jasno stoji da je ta podrška smanjena na 18,71 milijardi dinara, u odnosu na 19,24 milijarde dinara iz prošle godine", saopštila je pres služba SSP.

Đilas je rekao da se "to može lako proveriti uvidom u stranu 154. Zakona o Budžetu za 2020. godinu".

"Jednom plagijator, uvek plagijator! Čak se i u analizi budžeta za 2020. godinu, koju je pripremila Parlamentarna budžetska kancelarija, na dva mesta potvrđuje da je smanjena budžetska podrška radu Univerziteta u Beogradu, i to najviše na poziciji specijalizovane usluge koje su izuzetno značajne za kvalitet rada Univerziteta", rekao je Đilas.

Đilas je naveo da je u isto vreme "drugim univerzitetskim centrima povećana budžetska podrška, pa se podrška radu Univerzitetu u Novom Sadu povećava sa 6,85 na 7,41 milijardi, Univerzitetu u Nišu sa 4,47 na 4,54 milijarde, Univerzitetu u Prištini sa 2,58 na 2,74 milijarde, Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sa 0,48 na 0,49 milijardi, dok je podrška radu Univerzitetu umetnosti povećana sa 1,39 na 1,49 milijardi dinara".

"Podrška radu Univerzitetu u Beogradu je smanjena za 525 miliona dinara, a lažni doktor najbolje zna zašto", rekao je Đilas a navodi se u saopštenju SSP..

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side