16.10.2018 | 13:33h ► 17:27h Beograd

Đilas podneo tužbu i protiv televizije Pink zbog kleveta i uvreda

Đilas podneo tužbu i protiv televizije Pink zbog kleveta i uvreda Foto: Novi Magazin / Đurađ Šimić
Bivši gradonačelnik Beograda i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je danas da je podneo tužbu protiv televizije Pink zbog kleveta i uvreda izrečenih na toj televiziji na njegov račun.

On je ispred sedišta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u Beogradu pozvao TV Pink da u svom informativnom programu objavi pravosnažnu presudu iz aprila 2017. godine po tužbi koju je podneo protiv tog medija zbog kleveta i uvreda.

U tužbi Prvom osnovnom sudu u Beogradu navodi se da je Mitrović u svom "Otvorenom pismu Draganu Đilasu", jednog od lidera Saveza za Srbiju "primitivnim rečnikom nazvao, između ostalog, poslednjim talogom lopovskog i kriminalnog režima, posrnulim uličnim licemernim lažovom, jadnom i bednom lopovčinom".

Navodeći da vlasnik TV Pink u tim pismima one kojima se obraća naziva "idiotima, majmunima, nilskim konjima, ušljiskanim buzdovančinama", Đilas je predložio "psihijatrijsko veštačenje na okolnosti moguće neuračunljivosti vlasnika TV Pink" jer je kako je rekao, "očigledno da Mitrović ima veoma visoko mišljenje o sebi i svojoj inteligenciji što ukazuje na eventualni narcisoidni sklop ličnosti ili neki drugi mogući duševni poremećaj".

Đilas je juče podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i protiv urednika dnevnog lista "Informer" Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Ignjatovića zbog kako je naveo, govora mržnje.

 

UNS: Đilasova krivična prijava protiv Vučićevića je pritisak na Informer

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da je krivična prijava jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa protiv urednika lista Informer Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Ignjatovića neprihvatljiva, jer predstavlja pritisak na taj medij.

UNS je u saopštenju napomenuo da "političari treba da se uzdrže od krivičnih prijava protiv medija i da zaštitu svojih prava i interesa ostvaruju u parničnom postupku".

"UNS podseća da su se novinari i mediji izborili za ukidanje zatvorske kazne za klevetu i da krivična prijava Đilasa protiv urednika medija predstavlja samo pokušaj da se na drugi način novinarima preti kaznom zatvora", navodi se u saopštenju.

Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda i jedan od osnivača Saveza za Srbiju podneo je juče krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv J. Vučićevića i Ignjatovića zbog kako je naveo, govora mržnje.

Đilas je u prijavi naveo da su Vučićević i Ignjatović od 10. juna objavili u Informeru serijal tekstova u kome su ga označili kao "lopova, opozicionu bandu, idiota, bahatog kretena, nekoga ko se zalaže za nezavisno Kosovo, nekoga zbog kojeg Srbi sa severa Kosova i Metohije neće živeti u Srbiji, nekoga ko planira nasilno rušenje vlasti u Srbiji, tajkuna, izdajnika, plaćenika...".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side