Đilas: Jednog dana vlast će se promeniti, odgovaraće oni koji su kršili zakon
09.05.2018 Beograd

Đilas: Jednog dana vlast će se promeniti, odgovaraće oni koji su kršili zakon

Đilas: Jednog dana vlast će se promeniti, odgovaraće oni koji su kršili zakon Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Odbornik Skupštine grada sa liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas izjavio je danas da će se jednog dana vlast promeniti, a da će odgovarati oni koji su kršili zakon.


Đilas je na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda poručio poslanicima vladajuće većine da je bolje da ćute, umesto što govore.

Odbornici Saveza za Srbiju su potom napustili sednicu novog saziva Skupštine grada Beograda zbog vređanja odbornika i načina na koji se vodi sednica.

"Problem je što ovde govorite", kazao je pre toga Đilas u sali i dodao da je, dok je on bio gradonačelnik, napravljeno osam osnovnih škola, otvorena četiri doma zdravlja, otvoreno 47 obdaništa, dok su "naprednjaci" otvorili samo sedam, da je "napredna vlast" ukinula besplatne udžbenike, i da je potpisala ugovor kojim se obavezala da Beograd 30 godina plaća fiksno 38 miliona evra za zrinjavanje smeća.

Đilas je kazao da "naprednjaci" treba da pitaju Fiskalni savet o tome koliki je bio dug Beograda i ministra finansija u ostavci, a da postoji samo jedna prava metodologija prema kojoj je dug grada na kraju njegove vlasti bio 400 miliona dinara.

"Sve ostalo možete da pričate šta hoćete, to nije tačno", kazao je Đilas.

Podsetio je da su "naprednjaci" obećali otvaranje zgrada "Beograda na vodi" u martu ove godine, a da se to još nije dogodilo.

"Jednog dana vlast će se promeniti. Oni koji su kršili zakon će odgovarati", kazao je Đilas.

Odgovarajući mu, gradski mendažer Goran Vesić je kazao da Đilas "vređa dostojanstvo parlamenta" i pokazao ugovore o Pionirskom gradu rekavši da ga je Đilas "oteo i napravio u njemu prvi rijaliti u Srbiji".

Vesić je nazvao Đilasa "tajkunom" i dodao da će stanovi koji se grade u okviru projekta "Beograda na vodi" biti izgrađeni.

Odbornik Narodne stranke Vladimir Todorić ukazao je na sednici na povredu tajnosti glasanja pokazujući da je kamera postavljena iznad paravana iza kojeg se glasa o izboru predsednika Skupštine Beograda.

Kada je počelo glasanje za predsednika Skupština, kamera je prekrivena.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side