Đilas: Izgradnja spalionice u Vinči najveća pljačka u istoriji Srbije
27.10.2019 Beograd

Đilas: Izgradnja spalionice u Vinči najveća pljačka u istoriji Srbije

Đilas: Izgradnja spalionice u Vinči najveća pljačka u istoriji Srbije Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Predsednik Stranke slobode i pravde (ŠP) Dragan Đilas izjavio je danas da je izgradnja spalionice u Vinči "najveća pljačka u istoriji Srbije", kao i da je od Beograđana "ukradeno 1,8 milijardi evra".

"Direktan trošak spalionice je 1.148.000.000 evra. Ako na tu cenu dodamo obavezu da plaćamo svaku tonu spaljenog smeća kao i otkup struje po duplo višim cenama od tržišnih, dolazimo do ukupnog troška od dve milijarde evra. To će Beograđani plaćati narednih 30 godina", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

On je naveo da umesto toga može, kao što je predloženo, da se napravi spalionica uz ulaganje 179 miliona evra, pri čemu bi struja koja se proizvodi ostala vlasništvo grada, a sve bi se finansiralo kreditom EIB ili EBRD sa rokom otplate od 30 godina.

"Sve sa kamatom, taj projekat bi koštao 200 miliona evra. Razlika u ceni između ova dva projekta je 1,8 milijardi evra. Toliko je ukradeno od Beograđana. Reč je o najvećoj pljački u modernoj istoriji Srbije u koju je umešana i francuska kompanija SUEZ", rekao je Đilas.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side