Đilas: Ideja protesta je bila kucanje na vrata Skupštine, a ne upad
08.12.2019 Beograd

Đilas: Ideja protesta je bila kucanje na vrata Skupštine, a ne upad

Đilas: Ideja protesta je bila kucanje na vrata Skupštine, a ne upad Foto: Beta / Emil Vas
Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je ideja organizatora subotnjeg protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu bila "kucanje na vrata" Skupštine Srbije, a "ne bilo kakav upad".

 

"Naravno da (predsednica Skupštine) Maja Gojković i (predsednica Vlade) Ana Brnabić lažu kada kažu da su demonstranti hteli na silu da uđu u zgradu parlamenta", napisao je Đilas u izjavi.

On je međutim ocenio da je bilo greška udaranje pritom državnom zastavom u staklo prozora skupštinske zgrade, o čemu su objavljene fotografije.

"Kažimo jasno i glasno da se udaranje državnom zastavom o staklo ne može nazvati kucanjem na bilo koja vrata. I da smo pogrešili", potučio je Đilas.

U saopštenju je pozvao da se nastavi "razotkrivanje kriminalnih i štetočinskih poteza ove vlasti" i predlaganje "šta treba raditi da bi ljudi sutra zaista živeli bolje".

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović je danas takođe izjavio ;da je cilj učesnika u protestu "Jedan od pet miliona" nije bilo nasilje, već "vraćanje otete države i institucija narodu", te da su zato u subotu uveče demonstranti "kucali na vrata" Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je osudila pokušaj prilaska demonstranata sa skupa "Jedan od pet miliona" ulazu u Dom Narodne skupštine Srbije u subotu uveče, uz guranje sa obezbeđenjem, a osudi su se pridružilli premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji traži "reakciju državnih organa".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja