15.11.2018 Beograd

Đilas: Brnabić za Dojče Vele dokazala - bez jasne politike, samo želja za vlašću

Đilas: Brnabić za Dojče Vele dokazala - bez jasne politike, samo želja za vlašću Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas ocenio je danas da je premijerka Ana Brnabić morala da da intervju za neki strani medij kako bi domaća javnost konačno saznala istinu "da Vlada Srbije nema jasnu politiku ni u jednom od ključnih pitanja za Srbiju".

"Premijerka Brnabić, suočena sa pitanjima novinara Dojče Velea, kada nije mogla da iskoristi omiljenu režimsku laž da su 'za sve krivi Đilas, Jeremić i Obradović', pokazala je da Vlada koju predvodi nema nikakvu politiku i da im je jedini cilj da što duže ostanu na vlasti", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je dodao da premijerka nije imala odgovore na pitanja o evropskoj budućnosti Srbije, osim da za to članstvo zemlja nije spremna.

"Nije imala odgovore ni na pitanja zašto nema slobode govora u Srbiji, i zašto se novinari koji nisu po volji režima nazivaju stranim plaćenicima i izdajnicima", naveo je Đilas.

On je ocenio da je intervju u kojem je neko iz vlasti suočen sa pitanjima koja nisu unapred dogovorena i fingirana kao u Srbiji pokazao "realnu sliku nesposobne vlasti koja zemlju vodi u beznađe".

"Ovo je još jedan pokazatelj da nema demokratije bez slobodnih medija i profesionalnih novinara. Potrebni su nam ovde u Srbiji", zaključio je on.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side