12.04.2017 Novi Sad

DJB tiho protestuje u Skupštini Vojvodine

DJB tiho protestuje u Skupštini Vojvodine
Poslanička grupa Dosta je bilo u Skupštini Vojvodine neće danas učestvovati u skupštinskoj raspravi, kako bi iskazali "tihi bojkot" zbog trenutnog stanja u državi.

Predsednica poslaničke grupe DJB u Skupštini Vojvodine Svetlana Kozić rekla je uoči sednice da poslanici DJB neće učestvovati u diskusiji zbog "opšteg stanja u društvu i odnosa institucija koje to stanje ignorišu".

"Smatramo da ne možemo učestvovati u glumi da je sve u redu, i da teku normalni demokratski procesi u situaciji u kojoj je demokratija ozbiljno ugrožena", rekla je Kozić.

Ona je ocenila da je predsednička kampanja u Srbiji prošla u medijskoj blokadi i u nemogućnosti da se izrazi mišljenje opozicije, pošto nisu radile ni republička ni pokrajinska skupština.

"Na taj način je opoziciji odsečena i ta mala mogućnost da se pojavi u medijima i da budu viđeni", dodala je ona.

Prema njenim rečima, poslanička grupa DJB u Skupštini Vojvodine bojkotovaće rad i zbog problema sa "nesređenim biračkim spiskovima", za koje smatraju da imaju oko 800.000 više ljudi i predstavljaju "mogućnost za zloupotrebe".

"Shvatite naš tihi bojkot, ne kao odustajanje od rada Skupštine, već kao izražavanje nezadovoljstva na kulturan i fin način, a na narednoj sednici predaćemo inicijativu da se dnevni red proširi tačkama koje neće zanemrivati aktuelno stanje u društvu, već će se njima aktivno baviti", kazala je Kozić.

Na dnevnom redu sednice danas je Izveštaj Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana za 2016. godinu, Izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom Vojvodine za 2016. godinu, sa predlogom zaključka, kao i Izveštaj o poslovanju Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova za 2016. godinu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw