DJB podneo krivičnu prijavu zbog falsifikovanja rezultata glasanja u Nišu
30.06.2020 Beograd

DJB podneo krivičnu prijavu zbog falsifikovanja rezultata glasanja u Nišu

DJB podneo krivičnu prijavu zbog falsifikovanja rezultata glasanja u Nišu
Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Nišu protiv nepoznatog lica, zbog falsifikovanja rezultata glasanja u tom mestu.

Kako se navodi u saopštenju, prijava je podneta nakon što su građani na Tviteru ukazali na činjenicu da su delovi zapisnika sa gotovo svih 176 biračkih mesta u Nišu pisani istovetnim rukopisom.

"Pošto svaki birački odbor ima različitog predsednika i različite članove odbora koji su zakonom zaduženi da sačinjavaju i potpisuju zapisnik sa svog biračkog mesta, pojava istovetnog rukopisa na svim biračkim mestima u Nišu predstavlja očigledan dokaz da je sadržaj zapisnika falsifikovan", ocenili su iz DJB.

Dodali su da su uz prijavu priložili oko 15 zapisnika sa istovetnim rukopisom i predložili Višem javnom tužilaštvu u Nišu da kao dokaz uzme sve zapisnike koji su objavljeni na internet stranici Republičke izborne komisije.

Predložili su i da tužilaštvo izvrši grafološko veštačenje i sasluša predsednike svih biračkih odbora u Nišu, kao i da identifikuje lica koja su organizovala grupu koja je izvršila krivično delo iz člana 161. Krivičnog zakonika, te da protiv njih pokrene istragu.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side