12.04.2017 Beograd

DJB: Naš predstavnik u RIK- u iz protesta napustio sednicu

DJB: Naš predstavnik u RIK- u iz protesta napustio sednicu Foto: Medija centar
Predstavnik Dosta je bilo (DJB) u Republičkoj izbornoj komisiji Vojin Biljić večeras je iz protesta napustio sednicu RIK-a zbog nezakonitog postupanja predsednika RIK-a koji je odbio da zahtev za svoje izuzeće prosledi Skupštini Srbije, saopštio je DJB.

Kako se u saopštenju navodi, time je predsednik RIK "brutalno prekršio Zakon o opštem upravnom postupku", i dodaje da je "zahtev za izuzeće predsednika RIK-a podnet zbog očigledne diskriminacije predsedničkog kandidata Saše Radulovića u RIK-u kada se odlučivalo o prigovoru DJB, nezakonitog ignorisanja svih inicijativa koje je DJB podneo RIK-u i favorizovanja samo jednog kandidata vladajućih stranaka".

Odbijanje predsednika RIK-a da poštuje zakon je očigledna zloupotreba ovog državnog tela i dodatno delegitimiše izbore za predsednika Srbije, navodi se u saopštenju i dodaje da je predsednik RIK "zahvaljujući većini koju mu redovno obezbeđuju predstavnici kandidata Nenada Čanka, Milana Parovića, Vojislava Šešelja i Milana Stamatovića, usvajao samo predloge koji su dolazili direktno od Aleksandra Vučića ili predstavnika vladajućih stranaka".

"Time je nezakonito delovao samo u interesu jednog kandidata, a diskriminisao sve druge. RIK mora da deluje nepristrasno i da donosi uke u skladu sa zakonom, a dosadašnjim odlukama RIK se pretvorio u sraman instrument vladavine Aleksandra Vučića", kaže se u saopštenju.

Pokret DJB podneti žalbu Ustavnom sudu na postupanje predsednika RIK-a, navodi se u saopštenju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw