Direktor niškog Kliničkog centra tužio - Klinički centar
15.09.2020 Niš

Direktor niškog Kliničkog centra tužio - Klinički centar

Direktor niškog Kliničkog centra tužio - Klinički centar Foto: Beta/Saša Đorđević
Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović tužio je tu ustanovu, na čijem je čelu od 2012. godine. Kako pišu Južne vesti, Radovanović je podneo tužbu jer mu nisu isplaćene dnevnice za putovanja u prethodne tri godine.

Od KC Niš Radovanović traži 300.000 dinara, kamate i troškove parnice, a svi troškovi nastali su u njegovom mandatu.

Direktor KC Niš je 27. jula ove godine, u jeku drugog talasa koronavirusa, uputio zahtev u kome od rukovodioca nemedicinske službe traži isplatu dnevnica za putovanja, ali je dobio negativan odgovor, piše u dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid.

Odgovor je, pokazuju dokumenta predata i u njegovoj tužbi, stigao posle više od mesec dana, 11. avgusta. U obrazloženju, koje su potpisali njegov pomoćnik nemedicinske službe za pravne poslove Radan Ilić i pomoćnica nemedicinske službe za ekonomsko-finansijske poslove Tatjana Milošević, Radovanovićev zahtev se ne usvaja jer nije dostavio naloge za putovanja, izveštaj zašto je putovao i druga dokumenta kojima se putni troškovi uobičajeno pravdaju.

"Imajući u vidu činjenicu da Vaš zahtev nije blagovremeno podnet, kao i da obuhvata troškove putovanja za višegodinji period, nismo u mogućnosti da po njemu postupimo", navodi se u odgovoru.

Radovanović je dva dana kasnije, 13. avgusta, Osnovnom sudu u Nišu tužio ustanovu na čijem je čelu i traži, kako stoji u tužbi, isplatu od 300.000 dinara, isplatu kamate i troškove parničnog postupka.

Južne vesti su pokušale da dobiju odgovor i od Radovanovića, kao i od portparola KC Niš Nikole Markovića, ali niko od njih se nije odazvao.

Niški advokat, koji je i član Upravnog odbora niškog Kliničkog centra, Milan Petrović kaže da je pravo svakog zaposlenog da, ukoliko smatra da mu je nešto uskraćeno po osnovu Zakona o radu, to traži od ustanove u kojoj radi.

Uprava Kliničkog centra se izuzela iz postupka, pa će KC Niš zastupati Javno pravobranilaštvo.

autor: SA izvor: N1/Južne vesti
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 16.09.2020, 13:41h Nema dnevnica

    Mi smo poslednjih 40 godina redovno dobijali pune dnevnice za svako putovanje. Posebno su nam plaćani i troškovi hotela sa doručkom (a uvek smo pozivani na ručkove i večere). Pri povratku smo odmah podnosili zahtev za isplatu dnevnica i prlagali i račune hotela. Zato mi je čudno što moj sin u Engleskoj ne dobija nikakve dnevnice - isplate mu samo, kad donese, račun za hranu, hotel i prevoz.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side