Advokat: Ljajći je ispitivan pred Specijalnim tužilaštvom u vezi sa poslom koji obavlja
21.10.2019 | 13:36h ► 16:52h Kosovska Mitrovica

Advokat: Ljajći je ispitivan pred Specijalnim tužilaštvom u vezi sa poslom koji obavlja

Advokat: Ljajći je ispitivan pred Specijalnim tužilaštvom u vezi sa poslom koji obavlja Foto: freeimages
Direktor Kancelarije za odbranu optuženih pred Specijalnim sudom Driton Ljajći ispitivan je dva dana pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu, potvrdio je danas njegov advokat Artan Ćerkini.

On je u saopštenju potvrdio da je Lajči ispitivan 17. i 18. oktobra i da je odgovarao na pitanja koja su se odnosila na funkcionisanje kancelarije na čijem je čelu.

"Imajući u vidu vest koja je objavljena u nekim elektronskim medijima da je Driton Ljaći ispitivan tri dana, u cilj objektivnog informisanja javnosti želim da u svojstvu njegovog advokata obavestim da je on ispitivan 17. i 18. oktobra i to samo dva sata. Tom prilikom kancelarija Specijalnog tužioca se interesovala o funkcionisanju Kancelarije za pravnu pomoć potencijalno optuženim osobama", naveo je advokata Ćerkinija.

Portal Insajderi.com je objavio da je Specijalno tužilaštvo u Hagu ispitalo Dritona Ljajćija u svojstvu osumnjičenog zbog otkrivanja službene tajne u vezi sa pokušajima mešanja u istragu tog tužilaštva.

Insajderi saznaje da je Ljajći ispitivan tri dana zaredom, od srede do petka prošle nedelje u svojstvu osumnjičenog u kancelariji Specijalnog tužilaštva u Hagu.

Kako navodi Insajderi, zaplenjen mu je mobilni telefon u kojem su pronađeni dokazi da je bio u komunikaciji u vezi sa ovim pitanjem sa političkim akterima, uključujući ministra pravde Abeljarda Tahirija.

Istraga se odnosi na jedan slučaj gde se sumnja da su kosovske vlasti učestvovale u pokušaju potkupljivanja svedoka, piše Insajderi.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side