Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo: Beograd opredeljen za dijalog, problem je u Prištini
16.01.2020 Beograd

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo: Beograd opredeljen za dijalog, problem je u Prištini

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo: Beograd opredeljen za dijalog, problem je u Prištini Foto: prtscr ytb
Beograd je "opredeljen za nastavak dijaloga s Prištinom i sve regionalne inicijative koje bi unapredile saradnju i poverenje među društvima i narodima na Zapadnom Balkanu, ali u ovom trenutku u Prištini ne postoje političke strukture koje dele te vrednosti", kazao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić.

Đurić je to danas rekao novom ambasadoru Grčke u Srbiji Jorgosu Dijakofotakisu, koga je obavestio o političko-bezbednosnom stanju na Kosovu i problemima tamošnjih Srba.

Kancelarija je saopštila da je Đurić rekao i da je "sloboda protoka ljudi, robe, usluga i kapitala tekovina na kojoj je građen i učvršćen mir u savremenoj Evropi, i da zato taj model treba da slede i države ovog regiona kako bi došlo do trajne stabilizacije i unapređenja odnosa".

Đurić je ambasadoru zahvalio zbog "dosledne podrške Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije", piše u saopštenju.

Kancelarija je saopštila da je Đurić ocenio da je "prijateljstvo srpskog i grčkog naroda jedan od najčvršćih stubova stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi i da je uspešno prošlo brojne istorijske testove".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side