Direktor Gerontološkog centra u Nišu negirao krivicu, određen mu pritvor
15.04.2020 Niš

Direktor Gerontološkog centra u Nišu negirao krivicu, određen mu pritvor

Direktor Gerontološkog centra u Nišu negirao krivicu, određen mu pritvor Foto: Beta/Saša Đorđević
Više javno tužilaštvo u Nišu naredilo je sprovođenje istrage protiv M.S. (47), ovlašćenog lica Gerontološkog centra u Nišu, zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv zdravlja ljudi, nakon čega mu je određen pritvor od 30 dana, saznaje agencija Beta u tom tužilaštvu.

"Na saslušanju u tužilaštvu osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se tereti", naveo je portparol Višeg javnog tužilaštva Borisla Radonjić.

Po predlogu tužilaštva, dodao je Radonjić, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

"Pritvor je određen zbog procene da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao uticati na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog toga što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina", kazao je Radonjić.

Pritvor je određen i usled težine posledica i uznemirenja javnosti u meri koja može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

U Gerontološkom centru u Nišu od koronavirusa preminula su dva korisnika, a 151 korisnik i petoro zaposlenih je pozitivno na virus kovid-19.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je pre dva dana na konferenciji za novinare rekao da je takva situacija u Gerontološkom centru posledica "veoma neprofesionalnog odnosa i nepoštovanja propisa".

"Ustanovili smo čitav niz nepravilnosti u radu centra koje su dovele do ovakog velikog broja zaraženih. Dozvoljavane su posete štićenicima od strane rodbine i dozvoljavani su izlasci štićenika vam centra, što je od samog starta epidemije bilo zabranjeno", izjavio je Gojković.

Prema njegovim rečima, postoje indicije da su se u početku infekcije krili simptomi bolesti kod nekih korisnika.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja