Dežer se nada pozitivnoj odluci za Srbiju
24.06.2013 Beograd

Dežer se nada pozitivnoj odluci za Srbiju

Dežer se nada pozitivnoj odluci za Srbiju Beta
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer ocenio je danas da je zadovoljan svime što je do sada postignuto u razvoju Srbije i da se nada pozitivnoj odluci 28. juna kada lideri EU budu odlučivali o otvaranju pregovora sa Srbijom.

Dežer je rekao da je mnogo toga postignuto u pregovorima premijera Srbije i Kosova sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton u Briselu, o čemu su Ešton i
komesar za proširenje EU Štefan File obavestili zemlje članice EU.

"File i Ešton su napisali vrlo opsežno pismo u kome su dati detalji o konkretnim i praktičnim dostignućima koja su postignuta tokom ovih pregovora i nadam se da ćemo tim pismom i postignutim napretkom dobiti pozitivnu odluku 28. juna", istakao je Dežer.

On je naveo da su dobar pokazatelj napretka Srbije nove strategije koje su nedavno usvojene, a jedna od njih je strategija u borbi protiv korupcije.

"To su sve jaki argumenti s kojima se može izaći pred zemlje članice da podrže odluku o otvaranju pregovora sa Srbijom", naglasio je Dežer.

Podsetio je da mu ove godine ističe cetvorogodišnji mandat u Srbiji i dodao da će biti "dobar ambasador Srbije u EU" i nastojati da Srbija ostane na dobrom putu i pridruži se EU.

autor: MP izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side