11.01.2018 Beograd

Deset odsto veće plate za zaposlene u predškolskim ustanovama u Beogradu

Deset odsto veće plate za zaposlene u predškolskim ustanovama u Beogradu Foto: Beta, BeoInfo
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas povećanje zarada za 10 odsto svim zaposlenima u predškolskim ustanovama glavnog grada.

"Beograd će poštovati odluke Vlade Srbije o povećanju plata u prosveti za 10 odsto, pa tako zaposleni u predškolskim ustanovama od januarske plate mogu da računaju na taj novac. To je još jedan način da kažemo hvala svim ljudima koji rade sa našom decom, a kako se finansijska situacija u državi i gradu bude poboljšavala, tako će se otvarati prostor za nova povećanja", rekao je Mali.

Kako se navodi u saopštenju, Mali je to izjavio prilikom obilaska adaptirane prostorije Biblioteke "Milutin Bojić" u Ovči, koje su preuređene za potrebe Predškolske ustanove "Boško Buha", čime je dobijeno 54 mesta u vrtiću.

On je naglasio da nova 54 mesta u vrtiću u Ovči predstavljaju nastavak politike koja se u Beogradu sprovodi u poslednje četiri godine, a prema kojoj se svaki slobodan prostor adaptira u vrtiće, sve dok lista čekanja ne bude u potpunosti neutralisana.

Gradonačelnik je rekao da je za 2018. godinu planirano otvaranje još 2.000 mesta u vrtićima i dodao da očekuje nastavak inicijativa privatnih vrtića i istakao da je njihov broj od 2013. godine do danas porastao sa 40 na skoro 250.

"To je dokaz da je naša odluka da privatne vrtiće uključimo u sistem refundacije bila više nego ispravna. Refundacija ide sve brže i završava se do 15. u mesecu za prethodni mesec. To je politika od koje nećemo odustati jer je naša želja da svako dete u Beogradu ima mesto u vrtiću. Podsetiću vas da je 2013. godine u beogradske vrtiće išlo oko 49.000 mališana, dok je danas taj broj oko 71.000. Veći broj dece u vrtiću znači rast standarda, ali i da je veći broj roditelja zaposlen, što se poklapa sa podatkom o rekordno malom broju nezaposlenih u Beogradu", rekao je Mali.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side