Demokratska unija Roma (DUR) započela prikupljanje potpisa za izbore
23.05.2020 Beograd

Demokratska unija Roma (DUR) započela prikupljanje potpisa za izbore

Demokratska unija Roma (DUR) započela prikupljanje potpisa za izbore Foto: prtscr youtube
Demokratska unija Roma (DUR) započela je prikupljanje potpisa za predstojeće parlamentarne izbore, a kako je saopšteno, cilj im je da izađu samostalno i da osvoje mandat u republičkoj skupštini odakle bi pokretali inicijative za bržu socijalnu inkluziju Roma u svim segmentima javnog, društvenog i političkog života u Srbiji.

"Poznato je da Romi od 2012. godine nemaju svog predstavnika u Skupštini Srbije i da zbog toga nemamo političku podršku u procesu integracije Roma. Takođe je poznato da se mnoge političke partije sete Roma samo za vreme izbora i tada se vrše brojne manipulacije za koje smo delimično i sami odgovorni", navedeno je u saopštenju DUR.

Unija je saopštila da će se zalagati da svaki redovan učenik romske nacionalnosti srednje škole i fakulteta ima stipendiju i smeštaj u domu bez obzira na prosek ocena, za uvođenje stalno zaposlenog koordinatora za romska pitanja u svakoj lokalnoj samoupravi u kojoj živi više od 1.000 Roma, da se u sedam resornih ministartava i u 30 Centara za socijalni rad zaposle mladi, školovani Romi.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side