Demokratska omladina traži odgovornost ministra odbrane
17.02.2020 Beograd

Demokratska omladina traži odgovornost ministra odbrane

Demokratska omladina traži odgovornost ministra odbrane Foto: Medija centar Beograd
Demokratska omladina zatražila je večeras od nadležnih organa da utvrde eventualnu odgovornost ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog, kako navode, zloupotrebe sistema bezbednosti države i nezakonitog prikupljanja podataka u obračunu sa političkim neistomišljenicima.

"U još jednom postupku bez presedana Vulin se ruga pravnoj državi, služeći se metodama nezamislivim u demokratski uređenim društvima. Ministar Vulin je još jednom lični interes pretpostavio državnom i javnom interesu. U hroničnom nedostatku argumenata i dokaza svaku razložnu kritiku upućenu od bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, bivša perjanica JUL-a koristi kao pokaznu vežbu nakaznog sistema koji su stvorili on i Aleksandar Vučić", navodi se u saopštenju.

Demokratska omladina pozvala je predstavnike medija da se uključe u rasvetljavanje koga su sve prisluškivale službe bezbednosti "po nalogu Vulina", koja su sve krivična dela učinjena i kolika šteta je tako pričinjena.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je u izjavi komentarisao autorski tekst Šutanovca u Nedeljniku koji nije ni objavljen, a kada je ta činjenica obelodanjena, služba za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane je, uz izvinjenje, objavila da se Vulin osvrnuo na intervju Šutanovca u Kuriru.

U tom dnevnom listu, međutim, Šutanovac nije ni pominjao srpsko-rusku saradnju, niti posetu Srbiji ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgu.

Redakcija Nedeljnika je danas saopštila da ne prihvata "nesuvislo objašnjenje i uvredljivo izvinjenje" PR službe ministra odbrane, da je "grubom greškom" umesto "tekst u listu Kurir" napisano da je reakcija ministra Vulina na tekst u Nedeljniku.

Redakcija je i zvanično postavila pitanje kako je ministar Vulin znao šta piše u tekstu koji je, pored Šutanovca, bio samo na mejlovima glavnog i odgovornog urednika Veljka Lalića.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side