Demokrate podržale kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika
01.07.2019 Beograd

Demokrate podržale kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika

Demokrate podržale kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika Foto: Novi magazin/SA
Demokratska stranka (DS) predložila je Odboru za kulturu i informisanje da kandidatkinja za novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti bude Nevena Ružić, izjavila je danas poslanica DS Vesna Marjanović.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Marjanović je podsetila da Nevena Ružić ima desetogodišnje iskustvo u radu institucije poverenika i da je njenu kandidaturu podržalo više desetina organizacija civilnog društva.

"Smatramo da je neophodno da, uprkos brojnim neregularnostima u radu Parlamenta, postoji kandidat koji je kredibilan, jer se poverenik ne bira zbog jedne političke partije ili grupacije, već isključivo u javnom interesu i u interesu građana", rekla je Marjanović.

Ona je podsetila da bez jake funkcije poverenika nikada ne bi bile otkrivene informacije o slučajevima "Savamala", "Helikopter" ili "Vulin", kao i brojna druga važna pitanja o trošenju budžetskih sredstava građana.

Demokrate su pozvale poslaničku većinu da razmotri biografiju Nevene Ružić i da izaberu onog kandidata koji svojom biografijom pruža garanciju da će štititi građane a ne interese pojedinih stranaka, i koja će biti u stanju da se odupre bilo kom političkom pritisku.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side