20.02.2018 Beograd

Delegacije ministarstava spoljnih poslova Srbije i Albanije o unapredjenju saradnje

Delegacije ministarstava spoljnih poslova Srbije i Albanije o unapredjenju saradnje Foto: printscr
Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Stevanović razgovarao je danas sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Albanije, a sagovornici su izrazili uverenje da će uzlazni trend bilateralnih odnosa i saradnje Srbije i Albanije biti nastavljen.

Na sastanku je izraženo uverenje da će dve države imati intenzivniju saradnju u oblasti evrointegracija, pošto članstvo u Evropskoj uniji predstavlja ključni strateški cilj i Srbije i Albanije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
 
Kako se navodi, ukazano je da postoje "značajni, neiskorišćeni potencijali za unapredjenje saradnje u privrednoj sferi", i da su obe zemlje opredeljene za intenziviranje saradnje na regionalnom planu, uz akcenat na projektima koji se realizuju pod okriljem Berlinskog procesa.
 
Delegacija albanskog Ministarstva boravi u Beogradu povodom političkih konsultacija dva ministarstva na nivou političkih direktora, a predvodi je generalni direktor za politička i strateška pitanja albanskog Ministarstva spoljnih poslova Ferit Hodža, dodaje se u saopštenju.
 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side