23.05.2018 Beograd

Dejan Puzigaća osuđen na 12 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Brisa Tatona

Dejan Puzigaća osuđen na 12 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Brisa Tatona Foto: Freeimages.com
Viši sud u Beogradu osudio je danas Dejana Puzigaću na 12 godina zatvora zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine u Beogradu.

Sud je tom presudom smanjio za dve godine prethodnu presudu Apelacionog suda. Puzigaća je šest godina bio u bekstvu, zbog čega je u odsustvu osuđen na 32. godine zatvora, da bi potom Apelacioni sud tu presudu smanjio na 14 godina zatvora.

Ponavljanje suđenja odobreno je nakon njegovog hapšenja u Grčkoj 2016. godine i izručenja Srbiji.

Tokom skrivanja se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava i na suđenjima se pojavljivao u monaškoj mantiji.

Na iznošenju završenih reči, Puzigaća je negirao krivicu navodeći da nikada nikome nije učinio ništa nažao, a kamoli poželeo smrt ili počinio ubistvo.

Bris Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Njega je pretukla grupa navijača, a preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Osim Puzigaće i Đorđa Prelića, koji je nedavno pravosnažno osuđen na 10 godina zatvora, svi ostali optuženi za umešanost u Tatonovo ubistvo pušteni su iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side