25.12.2018 Beograd

Danas: Sud se oglasio nenadležnim po tužbi Zdravka Ponoša protiv predsednika Srbije

Danas: Sud se oglasio nenadležnim po tužbi Zdravka Ponoša protiv predsednika Srbije
Sutkinja Trećeg osnovnog suda Mirjana Ristović se krajem oktobra proglasila nenadležnom po tužbi koju je nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš zbog povrede ugleda i časti podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zato što je list Danas preneo Vučićevu izjavu.

Taj list u izdanju za sredu, 26. novembar, navodi da je tužba zbog toga prebačena na Viši sud u Beogradu koji je nadležan za postupke protiv medija, ali da sutkinja time nije uvažila da je Vučić svoju izjavu prvo izneo za TV Pink, nakon čega je agencija FoNet optužbe prenela u obliku teksta, koji je Danas objavio.

Danas je ocenio da je na ovaj način sutkinja Ristović "savetovala" Ponošu da tuži Danas, koji je 1. oktobra preneo agencijsku vest.

Ponošev pravni zastupnik Vladimir Gajić je u žalbi Višem sudu na ovu odluku naveo da je nejasno kako je sud došao do zaključka da je nenadležan kada je "jasno da je u konkretnom slučaju list Dajas samo preneo izjavu tuženog i ni na koji način nije autor spornih navoda".

Predsednik Vučić je u jednoj emisiji na TV Pink ranije izjavio da je "Ponoš špijun", kao i da prima "naredbe iz stranih ambasada".

Ponoš je na ime nematerijalne štete tražio 400.000 dinara za povredu ugleda i časti.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side