Danas: Stručnjaci zaobiđeni u odlučivanju o gondoli na Kalemegdanu
22.05.2019 Beograd

Danas: Stručnjaci zaobiđeni u odlučivanju o gondoli na Kalemegdanu

Danas: Stručnjaci zaobiđeni u odlučivanju o gondoli na Kalemegdanu Foto: Novi magazin / SA
Republički zavod za zaštitu spomenika kulture doneo je odluke vezane za gondolu na Kalemegdanu bez mišljenja stručnog saveta, uz potpis samo jednog konzervatora, uz nepoštovanje obavezujućih planoskih dokumenata, utvrdili su Nadzorni i Upravni odbor te insititucije, piše u broju za četvrtak, 23. maj, list Danas koji je to saznao nezvanično.

Ova dva odbora su sačinila ove izveštaje nakon postupka vanredne kontrole koju je pokrenulo ministarstvo kulture i informisanja.

"Upravni odbor je sačinio izveštaj i poslao ga Ministarstvu...u samom zaključku izveštaja se i navodi koje smo nepravilnosti uočili, ali je to sada u rukama Ministastva, te od njih treba tražiti odgovore", izjavio je za Danas predsednik upravnog odbora Zavoda Vladimir Lojanica.

On je potvrdio da je izveštaj sačinjen po proceduri koju je pokrenulo Ministarstvo kulture.

Iz ministarstva kulture obećali su listu Danas da će odgovoriti na njihova pitanja o daljim koracima koje, u okviru svojih nadležnosti, mogu da preduzmu povodom navedenog izveštaja, kao i da li će izgradnja gondole biti obustavljena, a odgovorni za propuste sankcionisani.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side