Danas protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd
13.07.2016 Beograd

Danas protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

Danas protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Foto: Beta/Miloš Miškov
Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" organizuje danas u 18.00 sati protest protiv rušenja objekata u beogradskoj Savamali u izbornoj noći i maltretiranja građana.

Protest pod nazivom "Beograd NIJE MALI" će početi ispred Skupštine grada, a nastaviće se povorkom do zgrade preduzeća "Belgrade Waterfront" (nekadašnjeg Geozavoda), u Karađorđevoj ulici, u Savamali.

"Na tom mestu je potpisan po građane štetan ugovor o projektu 'Beograd na vodi'. I odatle su krenuli sa propagandom i obmanjivanjem građana, a završili u nasilju", ističe Inicijativa.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" je ponovila da zbog nasilja u Savamali traži ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, v.d. direktora Policije Srbije Vladimira Rebića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića.

Ljudi sa fantomkama na glavama bagerima su porušili objekte u beogradskoj četvrti Savamala i maltretirali očevice. Građani su zbog nasilja pozivali policiju, ali su im službenici govorili da nisu nadležni i da se obrate Komunalnoj policiji koja takođe nije reagovala.

U izveštaju zaštitnika građana o radu policije u noći između 24. i 25. aprila navodi se da je službenicima iz vrha policije bilo naređeno da ne reaguju.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" je do sada održala četiri protesta zbog nasilja u Savamali.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 13.07.2016, 11:36h rodoljub

    "Inicijativa ne davimo BG" je antisrpska tvorevina americkih agentura i vlade SAD. Kao i mnoge druge tzv. NVO finansiraju ih razne fondacije tipa Soros , a sve sluze neprijateljima Srbije. Mi smo se jednom zahebali sa Otporom, vise nema prevare. Znamo ko stoji iza ovakvog olosa .

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side