Danas će prvi put u skupštinsku klupu sesti Dragan Marković - Markoni.
03.08.2020 Beograd

Danas će prvi put u skupštinsku klupu sesti Dragan Marković - Markoni.

Danas će prvi put u skupštinsku klupu sesti Dragan Marković - Markoni. Foto: Privatna arhiva
Nakon dugogodišnje karijere u policiji i RDB, odnosno BIA Markoviću je kao kandidatu PUPS-a na listi SNS-a danas potvrđenen mandat narodnog poslanika.

Od osnivanja PUPS-a bio je jako blizak rukovodstvu ove partije i davao je doprinos promociji ove partije. Uostalom, to ga je i kvalifikovalo za poslaničku listu ove partije kao vanstranačku ličnost s obzirom da nije član PUPS.

Od 2008. do 2012. bio je državni sekretar MUP-a a interesantna je anegdota da je tada u svojoj kancelariji držao fotografiju poznatog matematičara i političara Sime Markovića i da je razlog postojanje bliskih rođačkih veza. Naime, Markovićev deda bio je brat od strica čuvenog političara Sime.

Inače, Marković je rođen u Smederevskoj Palanci. Nakon osnove i srednje skole završio je tadašnju Višu školi unutrašnjih poslova u Zemunu a zatim i Defektološki fakultet, i to smer za prevenciju i resocijalizaciju mladih.

Od februara 1992, započinje profesionalnu karijeru u tadašnjem RDB, a kasnije nastavlja u BIA gde je dočekao penziju.

Tokom rada u BIA prošao je sve nivoe od operativca, šefa grupe do zamenika direktora BIA. Karijeru je završio kao savetnik direktora Agencije.

autor: AP izvor: Danas.rs
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side