16.01.2018 | 13:34h ► 14:33h Podgorica

Dačić: Ubistvo Ivanovića teroristički akt sa posledicama na ceo region

Dačić: Ubistvo Ivanovića teroristički akt sa posledicama na ceo region Foto: Beta/Miloš Miškov
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najoštrije je osudio današnje ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici i taj čin okarakterisao kao "bezumni teroristički akt" koji "ugrožava stabilnost celog regiona".

Dačić je pred novinarima u Podgorici, gde boravi u dvodnevnoj poseti, izlaganje počeo komentarom na jutrošnje ubistvo Ivanovića, jer ga je ta vest, kako je rekao, "zatekla u avionu na putu ka Crnoj Gori".

"Zatekla me je vest pri dolasku u Cru Goru o ubistvu Olivera Ivanovića. To je jedan bezuman teroristički akt koji ugrožava stabilnost ne samo na severu Kosova i Metohije, već i celog regiona", kazao je Dačić posle susreta s crnogorskim zvaničnicima.

On je rekao da vlada u Beogradu zahteva da policija "oldučno reaguje i uhapsi naručioce i počinioce gnusnog, terorističkog akta" i ocenio da je "najvažnije je da se na severu Kosova sačuva mir i stabilnost".

Upitan kako će ubistvo srpskog političara s Kosova uticati na pregovore Beograda i Prištine, Dačić je kazao da je taj čin "veliki udarac i pucanj u interese srpskog naroda iinterese Srba koji žive na Kosovu i Metohiji".

"Ovo je veliki, ozbiljan pucanj u stabilnost u regionu, posebno na severu Kosova. Kada je ugrožena stabilnost severnog Kosova, ugrožena je i stabilnost celog Koosva i čitavog regiona", rekao je Dačić.

On je dodao da je to "veliki udarac i za interese srpskog naroda i interese Srba koji žive na Kosovu i Metohiji" zbog čega je sazvan i Savet za nacionalnu bezbednost Srbije.

Dačić je rekao da je veoma važno sačuvati mir i stabilnost na severu Kosova, ali je isto tako veoma važno da se ne samo najoštrije osudi taj teroristički akt nego i da se pronađu počinioci i nalogodavci i da se oni adekvatno kazne.

Crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanovic je na zajedničkoj konferenciji za novinare izrazio nadu da "tragičan događaj koji se desio jutros na Kosovu neće omesti dijalog" Beograda i Prištine.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side