19.05.2019 Beograd

Dačić u Togou razgovarao o nastavku saradnje s tom afričkom zemljom

Dačić u Togou razgovarao o nastavku saradnje s tom afričkom zemljom Foto: Beta / Ognjen Stevanovic
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je u Togou sa zvaničnicima te zemlje o bilateralnim odnosima dve "tradicionalno prijateljske zemlje, kao i o razvijanju saradnje u brojnim oblastima, naročito ekonomske saradnje", saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je imao odvojene susrete sa predsednikom Faure Gnasingbom i sa svojim kolegom, ministrom spoljnih poslova, Robertom Dusijem s kojim je potpisao Memorandum o razumevanju između Ministarstava spoljnih poslova Srbije i Togoa.

"Ovo je bio veoma važan sastanak za odnose Republike Srbije i Republike Togo. Srbija je sukcesor Jugoslavije i treba se podsetiti izuzetno dobrih odnosa koje je Jugoslavija u vreme Tita imala sa Togom, uključujući i sa ocem sadašnjeg predsednika. Želimo da obnovimo i da razvijamo naše dobre odnose", rekao je srpski ministar.

Dodao je da Srbija želi da jača saradnju u oblasti ekonomije i obrazovaja.

"Na današnjem sastanku, uputio sam i poziv predsedniku Togoa da na jesen poseti Srbiju. Glavni rezultat posete jeste naša obostrana saglasnost da razvijamo stratešku saradnju između naše dve tradicionalno prijateljske zemlje", rekao je Dačić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side