Dačić traži da se Vlada Albanije izvini i osudi izjavu svog ministra o Srbiji
08.11.2019 Beograd

Dačić traži da se Vlada Albanije izvini i osudi izjavu svog ministra o Srbiji

Dačić traži da se Vlada Albanije izvini i osudi izjavu svog ministra o Srbiji Foto: Beta, MSP / Ognjen Stevanović
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da Vlada Albanije osudi izjavu svog vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova Genta Cakaja da je Srbija odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete tokom sukoba na Kosovu.

"Reč je o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu i Metohiji tokom devedesetih godina prošlog veka, zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Albanije", naveo je Dačić, prenelo je njegovo ministarstvo.

Dačić je rekao da je Cakaj 7. novembra kazao i da zločini koje je pomenuo "nisu bili pojedinačni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države", kao i da je "optužio Srbiju da ima kriminalnu prošlost" jer su "tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa na čelu današnje Srbije".

"Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Srbije i Albanije i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapređuje dobrosusedske odnose s Albanijom i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju čitavog regiona", dodao je Dačić.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side