Dačić: Svako ko učestvuje u demonstracijama biće isključen iz SPS-a
12.07.2020 Beograd

Dačić: Svako ko učestvuje u demonstracijama biće isključen iz SPS-a

Dačić: Svako ko učestvuje u demonstracijama biće isključen iz SPS-a Foto: Novi Magazin/ Zoran Raš
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će svako ko je povezan sa tom strankom a podržava ili učestvuje u demonstracijama koje su se dešavale proteklih večeri snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS-a, jer se "(nasiljem) nanosi šteta Srbiji".

Dačić je naveo da će se to primenjivati "bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama". 

"Kao što je poznato, SPS i ja lično smo od prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine. To nema veze sa epidemioloskom situacijom, već je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti... Kao što su napadi na (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i Srpsku naprednu stranku (SNS) deo smišljene strategije, spolja i unutar zemlje, za destabilizaciju Srbiju", rekao je Dačić u pisanoj izjavi. 

On je ocenio i da je "sastavni deo te strategije pokušaj odvajanja SPS-a od Vučića i SNS-a". 

"Dok sam ja na čelu partije, Socijalistička partija Srbije će biti sa Vučićem u interesu Srbije. Zato su, spolja i unutar zemlje i partije, pokrenuti mehanizmi za moje rušenje. Od stavova evropske partije socijalista da SPS može da uđe u tu organizaciju samo ako bude protiv Vučića, jer su tamo članovi sadašnje i bivše demokrate, pa do organizovanih napada i zahteva za moju smenu. Sve je to deo iste kuhinje za destabilizaciju Srbije", ocenio je Dačić. 

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 12.07.2020, 21:02h Bio nekad Srbin

    Najbolje bi bilo da isključimo sps! Da ne nanosi više štetu Srbiji...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side