13.09.2019 Beograd

Dačić: Srbija posvećena vrednostima Uneska

Dačić: Srbija posvećena vrednostima Uneska Foto: Zoran Raš
Srbija je posvećena vrednostima Uneska i opredeljena da bude snažan partner u sprovođenju globalnih prioriteta i strateških ciljeva te organizacije, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Na otvaranju Međunarodnog konsultativnog sastanka u oblasti medijske i informacione pismenosti, Dačić je rekao da Srbija ulaže napore da široko razgrana saradnju sa Uneskom i pruži podršku intelektualnom autoritetu i raznovrsnoj ekspertizi Organizacije.

"Uveren sam da svet ne može postati bolji bez zaštite i jačanja saradnje u oblastima kulture, obrazovanja, nauke i komunikacija i informacija, u čemu je Unesko ključan akter na globalnom nivou", naveo je Dačić u govoru koji je prenelo Ministarstvo spoljnih poslova.

On je dodao da Srbija pridaje izuzetan značaj aktivnostima Uneska na planu zaštite materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa, prirodnog i dokumentarnog nasleđa, kao i promovisanju raznolikosti kulturnih izraza, i snažno podržava prioritete Uneska – Afriku i rodnu ravnopravnost, kao i mlade, obrazovanje i kulturu.

On je izrazio očekivanje da će poseta generalne direktorke Uneska Odre Azule doprineti intenziviranju i diversifikaciji ;saradnje Srbije i Uneska u svim oblastima.

"Medijska i informaciona pismenost, kao krovna tema našeg skupa, podrazumeva upravo veštine i znanja koja omogućuju svim ljudima da aktivno učestvuju u građanskom životu savremenog društva na odgovoran način prema sebi i prema drugima", rekao je Dačić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side