16.12.2018 | 17:30h ► 18:30h Beograd

Dačić socijalistima: Birajte me za predsednika ako mislite da vam trebam

Dačić socijalistima: Birajte me za predsednika ako mislite da vam trebam Foto: Novi magazin / Z. Ras
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je danas članove svoje stranke da ga na Kongresu SPS 22. decembra izaberu za predsednika stranke ukoliko misle da im treba, a ne - kako je reako - "da bi ostvario svoje ambicije".

On je na konferenciji Gradske organizacije SPS Beograd kazao da kadrovske promene ne bi smele da budu na štetu jedinstva stranke.

"Ja sam ambicije ostvario: od 1990. sam u politici, od 1991. sam član GO SPS, od 1992. sam neprekidno biran za poslanika, predsednik sam partije 12 godina, bio sam premijer, ministar unutrašnjih, a danas spoljnih poslova. Ne treba mene da birate da bih ispunio svoje ambicije, već me birajte ako mislite da vam trebam, a iskreno da vam kažem, iskoristite me bolje", poručio je Dačić.

On je kazao da je SPS "!stranka duboke tradicije" s "ideologijom duboko ukorenjenom u istoriji srpskog naroda".

"Mi smo naslednici komunista, odnosno Socijalsticke radničke partije Jugoslavije osnovane 1919. godine u Beogradu, i zato u aprilu naredne godine treba da obeležimo 100 godina od osnivanja tog pokreta",kazao je Dačić.

Lider socijalista je kazao da prava mera SPS nije ni šest ni 10 odsto glasova građana, već da postiže mnogo bolje rezultate na izborima.

Beogradska organizacija socijalista danas je jednoglasno podržala kandidaturu Dačića za predsednika stranke.

 

Dačić: Države nas više i ne pitaju, već same povlače priznanja Kosova

Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova je "nepovratan proces, ali u suprotnom smeru od onog koji je očekivala Priština", rekao je danas na stranačkom skupu u Beogradu predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS), Ivica Dačić.

Dačić koji je i ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je: "Te zemlje nas više i ne pitaju, već same povlače priznanja, jer neće valjda neko da bude zadnji u tom procesu" i dodao da, "nažalost, ima takvih i u našem susedstvu".

Dačić je to rekao ;na konferenciji Gradske organizacije SPS Beograd koja je ;jednoglasno podržala njegovu kandidaturu za predsednika stranke što je on već 12 godina.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side