Dačić s ambasadorima Srbije o situaciji na Kosovu
22.08.2019 Beograd

Dačić s ambasadorima Srbije o situaciji na Kosovu

Dačić s ambasadorima Srbije o situaciji na Kosovu Foto: Beta/MSP/Ognjen Stevanovic
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u Beogradu na odvojenim sastancima sa više ambasadora Srbije informisao srpske izaslanike o situaciji na Kosovu, jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga, blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Šef srpske diplomatije razgovarao je odvojeno s ambasadorkom Srbije u Danskoj Jasminom Mitrović Marić, ambasadorima Srbije u Libanu Elmirom Elfićem, Кeniji Draganom Županjevcem, Belorusiji Veljkom Кovačevićem i Ujedinjenim Arapskim Emiratima Stanimirom Vukićevićem.

On je istakao i značaj posete predsednika Aleksandra Vučića SAD-u i susretima koje je predsednik imao u Njujorku, navodi se u saopštenju.

Dačić je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su Dačiću detaljno izložili situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa tim zemljama, ali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Srbije na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side