Dačić razvija prijateljstvo Srbije i BiH
04.07.2012 Bijeljina

Dačić razvija prijateljstvo Srbije i BiH

Dačić razvija prijateljstvo Srbije i BiH
Ivica Dačić najavio je danas da će ako postane premijer Srbije raditi na ubrzanom zbližavanju Srbije i BiH.

Dačić je danas Bijeljine razgovarao sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem o budućim odnosima dve zemlje.

"Spreman sam da, ako budem izabran za predsednika Vlade, još više ubrzamo proces međusobnog zbližavanja, pomirenja, definisanja zajedničkih interesa, pre svega, da naši narodi žive bolje i da naši odnosi budu onakvi kakvi su odnosi običnih građana", kazao je Dačić novinarima.

Dačić i Izetbegović sastali su se u Bijeljini pre odlaska u Janju, na ceremoniju puštanja u promet malograničnog prelaza  Janja-Lešnica.

Dačić je naveo da se istorija i prošlost ne mogu menjati, ali da se može promeniti sadašnjost i stvoriti bolja budućnost tako što granice treba da budu  zatvorene za kriminal, ali otvorene za slobodan promet ljudi, roba i kapitala.

On je istakao da je kao ministar unutrašnjih poslova Srbije imao izuzetno dobru saradnju sa policijskim agencijama u BiH. 

Dačić je poručio da državna politika Srbije ne bi trebalo da se menja u zavisnosti od toga koja je stranka na vlasti.

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ocenio je da će postojati dobra saradnja sa Dačićem u stvaranju boljih uslova za život građana i u borbi protiv kriminala.

"Mi smo ovde najpreči jedni drugima i Evropu ćemo zajedno pričekati. U međuvremenu, hajde da radimo protiv kriminalaca, za obične građane, da se ljudi zaposle i da se smanji siromaštvo, da se smanje tenzije", kazao je Izetbegović.

Dvojica zvaničnika izrazili su zadovoljstvo zbog otvaranja skelskog prelaza na Drini, koji će omogućiti da Bošnjaci iz Janje prelaze do svojih imanja koja se nalaze na drugoj strani reke.

"Ovo je primer kako se konkretno mogu rešiti problemi", izjavio je Izetbegović i dodao da otvaranje tog skelskog prelaza predstavlja pokazivanje dobre volje Srbije, koja je rešila to pitanja.

autor: ZM izvor: agencije/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side