Dačić preneo Taninu da Unmik treba da ostane na Kosovu u nesmanjenom kapacitetu
19.09.2019 Beograd

Dačić preneo Taninu da Unmik treba da ostane na Kosovu u nesmanjenom kapacitetu

Dačić preneo Taninu da Unmik treba da ostane na Kosovu u nesmanjenom kapacitetu Foto: Beta, MSP / Ognjen Stevanović
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić danas je u razgovoru sa šefom Misije UN na Kosovu (Unmik) Zahirom Taninom ukazao na značaj daljeg nesmanjenog prisustva i delovanja Unmika kako bi se stvorili uslovi za normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica na Kosovu, u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Dačić je istakao i "važnost kontinuiranog razmatranja pitanja Kosova na sednicama Saveta bezbednosti UN, imajući u vidu tamošnju složenu političku i bezbednosnu situaciju".

Razgovarano je o aktuelnoj osetljivoj situaciji na Kosovu "posebno u kontekstu niza provokativnih i jednostranih poteza koje je prištinska strana preduzela u prethodnom periodu, a koji su protivni duhu dijaloga i dodatno povećavaju napetosti", navodi se u saopštenju.

Ocenjeno je da će predstojeća sednica Saveta bezbednosti UN, u oktobru, na kojoj će biti razmotren novi izveštaj o radu Unmika "biti prilika za razmatranje svih aktuelnih problema, kao i načina na koji Unmik i druga medjunarodna prisustva na Kosovu mogu da doprinesu stabilizaciji prilika".

Dačić je Taninu izrazio posebnu zahvalnost na do sada uloženim naporima u realizaciji mandata Unmika, uz očekivanje da će Misija i u narednom periodu nastaviti da deluje u punom kapacitetu, u skladu sa rezolucijom SB UN 1244.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side