Dačić: Nelogična odluka da Crna Gora ne otvori granice sa Srbijom
28.05.2020 Beograd

Dačić: Nelogična odluka da Crna Gora ne otvori granice sa Srbijom

Dačić: Nelogična odluka da Crna Gora ne otvori granice sa Srbijom Foto: Beta / Milan Obradović
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Beogradu da je nelogična odluka crnogorskih vlasti da ne otvore granice za građane Srbije.


"Nelogično je da u danu kada ministar Sijarto kaže da Mađarska otvara granice sa Srbijom, kada Micotakis i Borisov govore da će otvoriti granice za građane Srbije i da neće biti potrebni ni testovi ni karantin, a i Srbija otvara granice od 1. juna za Crnu Goru, nelogično je da to ne prate ostale zemlje u regionu", rekao je Dačić u skladištu Crvenog krsta Srbije prilikom uručivanja pomoći od Austrije.

"Ako to nije opasno za građane Mađarske, Bugarske i Grčke zašto bi relaksacija mera sa Srbijom bila opasna za brađane Crne Gore"

Dodao je i da Srbija nije dobila od Crne Gore zvanično tu odluku.

Odluka da se crnogorskoj aviokompaniji Montenegroerlajns ne dozvoli sletanje na beogradski aerodrom, naveo je Dačić, odluka je civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbija i nije politička niti mera reciprociteta.

"Er Srbija je tražila pre Montenegroerlajnsa dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila. Odlika civilnih vazduhoplovnih vlasti se isključivo bavi pitanjima avio prevoza i položaja našeg avio prevoznika koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima", dodao je.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side