Dačić najavio dolazak "Epla" i "Gugla" u Srbiju
15.05.2013 Beograd

Dačić najavio dolazak "Epla" i "Gugla" u Srbiju

Dačić najavio dolazak "Epla" i "Gugla" u Srbiju
Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je dolazak američkih kompanija "Epl" i "Gugl" u Srbiju do kraja godine i istakao da će te investicije biti posebno značajne u poboljšanju imidža Srbije.


Dačić je posle posete "Guglu" i "Eplu" u Silicijumskoj dolini u Kaliforniji rekao RTS-u da se očekuje otvaranje Guglovih i Eplovih proizvoda u Srbiji, a dolazak američkih giganata će, kako je rekao, poboljšati imidž Srbije.

Dačić je juče u San Francisku učestvovao na investicionoj konferenciji gde je pozvao američke kompanije da ulažu u Srbiju.

On se sastao sa rukovodstvima "Hjuit Pakarda", "Pejpala" i "Orakla", koja su najavila razvoj biznisa u Srbiji. To uključuje i mogućnost da se preko "Pejpala" ubuduće i prodaje, a ne samo kupuje.

Srpski premijer je poručio predstavnicima američkih IT kompanija da je Srbija politički stabilna, otvorena za biznis i da će investirori u Srbiji pronaći raskošne talente, kakvih nema nigde na svetu.

Prema njegovim rečima, cilj Vlade da Srbije je da u narednih četiri-pet godina postane tehnološki i inovacioni centar Evrope, i Beograd "veoma ozbiljno radi na tome da ovu viziju pretvori u stvarnost.

"Danas mi je predsednica ''Orakla'' rekla šta njima treba - dobri ljudi i dobro mesto za biznis - šta ćete bolje od Srbije", zaključio je srpski premijer.

autor: RF izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side