18.02.2018 | 18:47h ► 20:01h Beograd

Dačić: Ko je voleo Tita i Slobu sada da glasa za Antića

Dačić: Ko je voleo Tita i Slobu sada da glasa za Antića Foto: Zoran Raš
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je večeras sve građane koji su, kako je rekao, voleli Josipa Broza Tita i Slobodana Miloševića da na beogradskim izborima 4. marta glasaju za kandidata koalicije SPS - Jedinstvena Srbija Aleksandra Antića.

Na centralnom predizbornom skupu te koalicije u zemunskoj hali "Pinki", Dačić je ocenio da su komunisti i socijalisti uradili sve što je u prošlosti urađeno u Beogradu. "Mi smo partija dugog trajanja. Svi koji su voleli Tita, Slobu i koji sada vole mene 4. marta neka glasaju za Aleksandra Antića. Ja sam garancija za siguran i jasan put kojim će se voditi Beograd ali i država", rekao je Dačić.

On je dodao da nije bio previše prisutan u kampanji za beogradske izbore zbog obaveza koje je imao kao ministar spoljnih poslova. "Radio sam za Srbiju a ne za partiju i našu koaliciju. Jer mi smo prvenstveno državotvorna partija. Kao šta ja čvrsto, jasno i odlučno vodim spoljnu politiku Srbije, tako i vi da vodite Beograd", rekao je Dačić kandidatima za odbornike te koalicije.

Navodeći da SPS i JS nikada nisu bili izdajnici, lider socijalista je kazao da se koalicija tih stranaka zalaže za članstvo Srbije u EU ali i da su bilo kakve ucene Brisela na tom putu neprihvatljive.

"Za našu koaliciju je neprihvatljivo da radi članstva u EU izdamo Kosovo i Metohiju, da se ogradimo od Rusije, da izdamo Republiku Srpsku koju je Slobodan Milošević stvorio Dejtonskim sporazumom", kazao je Dačić.

Navodeći da je ponosan na rezultate koje su SPS i JS ostvarili u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, Dačić je dodao da će ta koalicija funkcionisati i posle beogradskih izbora.

Kandidat te koalicije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić ocenio je da biti Beograđanin nije samo prebivalište u ličnoj karti, već način života. "Želimo da ravnomerno razvijamo Beograd. Gradićemo i metro i kanalizaciju jer u 21. veku ne može biti kuće u Srbiji i u Beogradu bez kanalizacije", kazao je Antić. Prema njegovim rečima, koalicija SPS-JS ne zaboravlja ljude koji su oslobodili i izgradili glavni grad.

"Svi Beograđani su nam jednako važni. Svi naši napori biće usmereni na to da pomognemo osobama sa invaliditetom, deci sa posebnim potrebama. Vodićemo računa o najstarijim sugrađanima koji zaslužuju dostojanstven život", rekao je Antić. Predsednik JS Dragan Marković Palma kazao je da koalicija čiji je deo više nikada neće dozvoliti da se plate i penzije u Srbiji smanjuju.

"Siguran sam da ćemo 4. marta biti veliko iznenađenje jer imamo najbolji program koji se zove socijalna pravda. Moramo da se borimo i da se decentralizuju beogradske opštine, da imaju veća prava i više para", rekao je Marković.

On je ocenio i da Srbija ne bi ostvarila napredak na putu ka članstvu u EU da koalicija SPS-JS nije 2008. godine donela odluku o formiranju proevropske vlade. "Sve je od nas počelo. Da nije bilo te odluke ne bi Srbija bila blizu EU", rekao je Marković.

Predizbornom skupu koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije u hali "Pinki" prisustvovali su i bivši predsednik Savezne republike Jugoslavije Zoran Lilić, unuk bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, Marko Milošević, unuk bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, Joška Broz, fudbalski trener Ljupko Petrović, glumica Jelica Sretenović.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side