Dačić i Šib: Intenzivna saradnja Srbije i Nemačke na političkom i ekonomskom planu
28.09.2020 Beograd

Dačić i Šib: Intenzivna saradnja Srbije i Nemačke na političkom i ekonomskom planu

Dačić i Šib: Intenzivna saradnja Srbije i Nemačke na političkom i ekonomskom planu Foto : Beta/Ognjen Stevanovic
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib ocenili su danas da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da ih karakteriše intenzivna saradnja, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu, budući da je Nemačka prvi spoljnotrgovinski partner Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je upoznao ambasadora Šiba "sa najnovijim dešavanjima u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine, sa posebnim osvrtom na postizanje Vašingtonskog dogovora i nastavak dijaloga u Briselu", navodi se u saopštenju.

Ambasador Šib je, dodaje se, rekao da Nemačka podržava svaki napredak koji se ostvari u procesu dijaloga.

Dačić je u razgovoru zahvalio na podršci Nemačke procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i izrazio nadu da će tokom nemačkog predsedavanja, do kaja 2020, biti otvorena nova pregovaračka poglavlja, a bilo je reči i o saradnji dve države u međunarodnim organizacijama.

Ambasador Šib je uručio ministru Dačiću poziv za učešće na konferenciji "Mladi, migracije i demografski izazovi na zapadnom Balkanu", koja će biti održana u okviru nemačkog predsedavanja Savetom EU, a sagovornici su izrazili nadu da će uskoro biti realizovana poseta ministra inostranih poslova Nemačke Hajka Masa Beogradu, navodi se u saopštenju.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side