Dačić i regionalna direktorka UNFPA
15.10.2019 Beograd

Dačić i regionalna direktorka UNFPA

Dačić i regionalna direktorka UNFPA Foto: Beta / MSP Srbije / Ognjen Stevanović
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa regionalnom direktorkom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju, Alanom Armitaž, saopštilo je ministarstvo.

Armitaž u ime izvršne direktorke UNFPA i podsekretara Ujedinjenih nacija Natalije Kanem boravi u Beogradu na 141. zasedanju skupštine Interparlamentarne unije.

Dačić je zahvalio na podršci i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom Kancelarije UNFPA u Srbiji, posebno u domenu reproduktivnog zdravlja i prava, politika i programa usmerenih ka mladima, programa koji promovišu rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, kao i aktivnostima usmerenim na populaciona pitanja i trendove.

On je izrazio spremnost za dalju saradnju i čestitao na jubilejima - 50 godina od osnivanja UNFPA i 25 godina od održavanja prve Međunarodne konferencije o stanovništvu i razvoju (ICPD).

Armitaž je izrazila spremnost da kao regionalna direktorka UNFPA nastavi da aktivno doprinosi intenziviranju saradnje sa Srbijom.

U tom kontekstu, ona je najavila globalni Samit ICPD25+ - Nairobi Summit on ICPD25 koji će se u novembru održati u Najrobiju, kao i Regionalnu konferenciju o populacionoj dinamici, ljudskom kapitalu i održivom razvoju u Jugoistočnoj Evropi koja se sledeće nedelje održava u Sarajevu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side