05.12.2018 | 17:00h ► 22:45h Beograd

Dačić i ambasador Republike Koreje: Odnosi dve zemlje veoma dobri

Dačić i ambasador Republike Koreje: Odnosi dve zemlje veoma dobri Foto: Beta / Ognjen Stevanovic
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Koreje u Beogradu Čoe Hjong-čana, koji je predao akreditivna pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću 28. novembra ove godine.

Dačić i ambasador su ocenili da su odnosi Srbije i Koreje veoma dobri, a da će to što dve zemlje sledeće godine obeležavaju 30. godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa biti izvanredna prilika i za realizaciju uzajamnih poseta na visokom i najvišem političkom nivou.

Dačić je Čoeu rekao da je Srbija spremna za intenziviranje saradnje u svim oblastima i poželeo mu uspeh u budućem radu na toj funkciji.

Dačić je rekao da Srbija ceni umereno postavljanje Seula u odnosu na pitanje Kosova, posebno u svetlu jednostranih poteza Prištine koji se tiču pokušaja članstva u međunarodnim organizacijama, dodajući da očekuje da će Republika Koreja takav stav zadržati i ubuduće.

Ministar je preneo je interes Srbije za razvoj saradnje sa Korejom u oblasti ekonomije, kulture, prosvete, nauke i tehnologije, IT sektora i dr.

Dačić je rekao da su korejske kompanije, kao i do sada, dobrodošle u Srbiji, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom saradnjom u privrednoj oblasti.

Dačić je ponovio da Srbija pozdravlja smanjivanje tenzija na Korejskom poluostrvu, kao i pregovore o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Ambasador Čoe se saglasio sa ocenom odnosa koju je izneo  ministar Dačić, istakavši da postoji značajan prostor za dalje unapređenje saradnje u svim oblastima, čemu je spreman da da lični doprinos.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side