21.08.2017 Beograd

Dačić će o Makedoniji dati izjavu samo Tanjugu

Dačić će o Makedoniji dati izjavu samo Tanjugu Foto: Beta/MSP/Ognjen Stevanović
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nije hteo danas da izjavu za medije o razlozima povlačenja osoblja ambasade u Skoplju, već je izjavu dao samo agenciji Tanjug koja je odlukom Vlade Srbije prestala da postoji pre skro dve godine.


Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je ranije danas da će se ministarstvo spoljnih poslova Srbije oglasiti povodom slučaja ambasae u Makedoniji, ali je potom agencija Beta iz Ministarstva obaveštena da je na nivou "tri institucije" odlučeno da Dačić da izjavu samo Tanjugu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je o odluci da bude povučeno osoblje ambasade Srbije u Makedoniji razgovarala s ministrom spoljnih poslova Dačićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Imala sam jutros sastanak sa Dačićem i konsultacije sa predsednikom Srbije, jer se ne radi o maloj stvari", rekla je Ana Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona nije htela ništa više da kaže već je zamolila novinare da sačekaju saopštenje na kojem se, kako je rekla, zajednički radi.

Agenciji Beta je u Ministarstvu spoljnih poslova posle rečeno da neće biti saopštenja, već da je Dačić dao izjavu Tanjugu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
FEST 2018
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
T6 bazeni, spa
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw