Dačić: Čedomir Jovanović podržava teroriste
21.01.2012 | 16:34h ► 19:16h Vlasotince

Dačić: Čedomir Jovanović podržava teroriste

Dačić: Čedomir Jovanović podržava teroriste Tanjug (arhiva)
Ministar policije Ivica Dačić optužio je danas predsednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića da podržava ubice i teroriste.

Odgovarajući na pitanja o smeni direktora Narodne biblioteke Sretena Ugričića, koji je podržao izjave crnogorskog pisca i savetnika predsednika tamošnje skupštine Andreja Nikolaidisa, Dačić je ocenio da niko nema pravo da "podržava ubice".

"Niko nema pravo da podržava ubice i teroriste, naročito nema pravo to da bude državni službenik. Evo, i Čedomir Jovanović, kome su predsednika ubili, sada brani nekoga ko kaže da je ubistvo civilizacijski iskorak. Pa zašto onda deset policajaca svaki dan čuva Čedomira Jovanovića", kazao je Dačić u Vlasotincu.

Dodao je da neko možda misli da bi "civilizacijski iskorak" bio i da ubiju Jovanovića ili nekoga drugog, ali da će svako ko to kaže završiti u zatvoru.

Dačić je ocenio da takve izjave otvaraju put ubistvima i dodao da je licemerno podržavati pretnje ubistvom državnog vrha, a tražiti hapšenje fudbalskih navijača Partizana i pripadnika "Obraza", zbog pretnji novinarima.

Ministar policije se u razgovoru sa novinarima osvrnuo i na navode medija o formiranju nove jedinice za specijalne operacije, ocenivši ih kao "glupost". On je objasnio da neće biti formirane JSO, već da će specijalizovane jednice biti objedinjavanjene.

"Ovde je reč o tome da se napravi komanda za te specijalizovane čete kako bi neko njima mogao na organizovani način da upravlja", objasnio je Dačić.

LDP: Vratila se atmosfera linča

Reagujući na Dačićevu izjavu, LDP je optužila ministra policije i vladajuću koaliciju da su previše štete naneli zemlji i društvu u poslednjih nekoliko dana. Ta stranka je navela da su oni vratili Srbiju u atmosferu javnog linča, crtanja meta za izmišljene izdajnike i da uzimaju sebi za pravo da optužuju, huškaju, prete hapšenjima, javno sude i presuđuju.

LDP smatra da su razmere štete od takvog ponašanja, pa i najnovije izjave Dačića, odavno prevazišle značaj jedne kolumne u kojoj njen autor iznosi neprihvatljive teze i metafore.

"Država je uputila protestnu notu kao civilizovani diplomatski gest. Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima, uz nepodnošljivu hajku protiv svakog ko se usudi da primeti koliko je takvo ponašanje opasno", navodi se u saopštenju.

LDP je izrazio zabrinutost što Vlada i ministri veruju da je smena upravnika Narodne biblioteke antiteroristička akcija, i ocenio da je pravi cilj haosa koji proizvode da se uznemiri i dodatno zatruje javnost.

"Za razliku od SPS-a koji danas mora jeftino da se šminka neuverljivim izvinjavanjem za sve ono što nam je uradila, mi smo se oduvek borili protiv opravdavanja nasilja i političkih ubistava, jer znamo do kakvih posledica je to dovelo", piše u saopštenju LDP.

Ta stranka je navela da očekuje da se više neće tolerisati ni izjave visokih funkcionera vlasti koji su, između ostalog, opravdavali ubistvo premijera rečima: "Jedan je već platio..." ili u svojim ministarskim kabinetima drže slike kojima se veličaju ubice i zločinačka politika.

autor: MP izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.01.2012, 14:09h Srna (1)

    Razotkrio si se sad Dačiću i mnogo ti hvala na tome. Sada je valjda svima jasno da je vuk samo dlaku promenio.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side