23.07.2018 | 18:20h ► 19:20h Bela Crkva

Cvetković: Prolazim kroz torturu jer se interesujem za ubistvo Olivera Ivanovića

Cvetković: Prolazim kroz torturu jer se interesujem za ubistvo Olivera Ivanovića Foto: Medija centar Beograd
Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve izjavio je danas da mogući razlog zbog čega prolazi kroz "torturu" leži u činjenici da se "interesuje" za slučaj ubistva predsednika stranke "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

"Jedan od motiva za represiju koja se sprovodi mogao bi biti to što se interesujem za ubistvo, likvidaciju, streljanje Olivera Ivanovića", rekao je Cvetković uživo u obraćanju na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook).

On je pokazao papir za koji je kazao da je reč o dokumentu koji mu je izdala služba Kosovskih policijskih snaga (KPS), 19. maja 2018. godine.

Objasnio je da se KPS-u obratio pošto se konsultovao sa pojedinim pripadnicima službi bezbednosti u Srbiji.

"Potom sam se uredno obratio nadležnim organima bezbednosti, to jest KPS-u, gde sam u kontaktu sa njima dostavio informacije, jer želim da se dođe do ubica i organizatora likvidacije Olivera Ivanovića", naveo je Cvetković.

Pokazao je i dokument koji mu je izdalo Specijalno tužilaštvo iz Prištine 27. juna 2018. godine.

"Sve to je jedan od mogućih razloga zašto sam bio otet, zašto sam prolazio torturu i zašto su pokušali da me ubiju", rekao je Cvetković i dodao da će podneti krivične prijave protiv "određenih ljudi".

"Koliko god organizovane kriminalne grupe bile moćne u ovom trenutku, jasno je da će pre ili kasnije biti sankcionisane. Raduje me reakcija i velika nervoza koju vidim i mislim da ti nemušti pokušaji idu u prilog tome da oni koji treba da budu uplašeni jesu uplašeni. Ja sam svestan opasnosti koja se nadvila nad mene, ali ja nisam neko s kim mogu da manipulišu, da me ucene, a još manje da me uplaše", kazao je Cvetković.

Dodao je da će učiniti sve da neka važna pitanja postavi predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću. Pokazao je i naslovne stranice pojedinih tabloida koji su ga optuživali da je deo "zavere" protiv Srbije i upitao Vučića da li je on organizovao da ti "kriminalno-propagandni mehanizmi" tako pišu protiv njega.

 

Sudija koja mi je zabranila da napuštam Belu Crkvu je u službi SNS-a

Novinar Stefan Cvetković izjavio je danas da je sudija Cveta Kajević Grubišić koja je donela meru kojom mu je zabranjeno napuštanje mesta boravišta, zbog čega danas nije održao najavljenu konferenciju za novinare u Beogradu, u martu prošle godine donela presudu po kojoj je bio osuđen na dve godine i tri meseca zatvora i višemilionske novčane kazne po tužbama funkcionera Srpske napredne stranke (SNS).

Mera sudske zabrane napuštanja mesta boravišta izrečena je u okviru istrage o navodnoj otmici Stefana Cvetkovića.

Cvetković tvrdi da je bio otet 13. juna ove godine, a tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je lažno prijavio otmicu.

"Sudija koja je donela odluku je Cveta Kajević Grubišić iz Osnovnog suda u Vršcu, koja je meni presudila dve godine i tri meseca zatvora i višemilionske kazne. Nakon moje žalbe višoj sudskoj instanci sve što je ona donela je poništeno i ukinuto. Drugim rečima, pokazalo se da njena presuda nije bila u skladu sa zakonom", rekao je Cvetković u živom obraćanju na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook).

Cvetkovića je tada sudija Cveta Kajević Grubišić osudila na dve godine i tri meseca zatvora po tri privatne krivične prijave koje su protiv njega podneli funkcioneri SNS-a, kao i na novčanu kaznu od 2,15 miliona dinara.

Presude je doneo Osnovni sud u Vršcu, a u sva tri slučaja sudila je sudija Cveta Kajević Grubišić.

Kako su mediji tada preneli, krivične prijave protiv Cvetkovića podneli su koordinator SNS-a za južni Banat Branko Malović, tadašnji predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, kao i funkcioner SNS-a Dejan Simeunović.

Krivične prijave podnete su zbog uvrede i zbog neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa, portreta i snimka.

Dejan Simeunović (40) zvani Simke, funkcioner SNS-a, osuđen je odlukom Apelacionog suda na godinu dana zatvora jer je 15. novembra 2008. oko 4 sata ujutru ispred kafića “Šestica”, na raskrsnici ulica Žarka Zrenjanina i Kraljevića Marka u Pančevu, ubio Igora Birtaša, javili su ranije mediji.

Stefan Cvetković je ranije bio prijavio policiji Branka Malovića za pokušaj iznude.

Predrag Belić zvani Baki bio je hapšen tokom akcije "Sablja" 2003. godine zbog dilovanja droge i iznude, a prema evidenciji suda u Pančevu bio je u zatvoru još dva puta zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti, pisali su ranije mediji.

Presudu protiv Cvetkovića je oborio Viši sud u Pančevu, posle čega je Radio-televizija Pančevo pokrenula medijsku kampanju protiv sudije Stanke Simonović, koja je oborila presudu Cvete Kajević Grubišić.

Viši sud u Pančevu se obratio Visokom savetu sudstva povodom "medijskog istupanja" RTV Pančevo protiv predsednice Višeg suda u Pančevu, sudije Stanke Simonović, zbog serije objavljenih tekstova i priloga od 11. do 18. aprila 2017.

RTV Pančevo je tada emitovalo seriju tekstova i reportaža u svome programu i na svojoj internetskoj stranici pod nazivima: "Politička presuda Stanke Simonović", "Da li je predsednica Višeg suda iskoristila položaj u privatne svrhe?", "Veštine napredovanja predsednice Višeg Suda u Pančevu".

Svi prilozi emitovani su nakon što je sudija Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović poništila presude Osnovnog suda u Vršcu, kojima je na zatvorsku i novčanu kaznu osuđen novinar Stefan Cvetković.

Cvetković je danas rekao da ne mogu da ga uplaše niti ucene, jer ne želi da ćuti.

Naveo je da se oko njegove kuće u Beloj Crkvi u svakom trenutku nalazi desetak pripadnika MUP-a.

"Ja nisam dao saglasnost za tako nešto jer od mene to niko nije ni tražio. Obavestili su me da su te mere uvedene jer je moguće da dođe do ugrožavanja moje bezbednosti", objasnio je Cvetković.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Lončar: Koronavirus dosta slabiji od običnog sezonskog gripa Lončar: Koronavirus dosta slabiji od običnog sezonskog gripa

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se situacija sa koronovirusom prati od samog početka i da je Srbija apsolutno spremna za svaku situaciju.

 • Dačić ponosan što je prvi ministar koji je posetio Kinu koja se bori s koronavirusom Dačić ponosan što je prvi ministar koji je posetio Kinu koja se bori s koronavirusom

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je danas šefu kineske diplomatije Vang Jiu da je Srbija solidarna sa Kinom u borbi protiv koronavirusa, kao i spremnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića da 15. i 16. aprila učestvuje na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

 • Đilas: Srbija se pretvara u koloniju prodajom svega što ima Đilas: Srbija se pretvara u koloniju prodajom svega što ima

  Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je danas da je država prodajom Komercijalne banke nastavila sa prodajom svega što ima i da se tako Srbija pretvara u koloniju.

 • Novosti: Porodilje ne mogu da uzmu kredit, niti da obnove dozvoljeni minus Novosti: Porodilje ne mogu da uzmu kredit, niti da obnove dozvoljeni minus

  Ako mami koja je na porodiljskom bolovanju istekne dozvoljeni minus ili želi da podigne kredit, nijedna banka u Srbiji neće joj izaći u susret. Jedan od papira koji će joj tražiti na šalteru je onaj koji potvrđuje da je u poslednja tri meseca imala primanja. Taj papir, međutim, iako je sve vreme dobijala naknadu na porodiljskom bolovanju, nema ko da joj izda, pišu danas Večernje novosti.

 • Jovanović: "Srbija 21" je projekat Bebe Popovića Jovanović: "Srbija 21" je projekat Bebe Popovića

  Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke i šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, rekao je za N1 da je organizacija "Srbija 21" projekat Bebe Popovića, a da je cilj smanjenja cenzusa stvaranje "trabant stranaka" koje će glumiti opoziciju u parlamentu.

 • Paunović: Nekog ću morati da izdam, bilo koju odluku da donesem Paunović: Nekog ću morati da izdam, bilo koju odluku da donesem

  Predsednik opštine Paraćin i zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Saša Paunović izjavio je da će morati nekog da izda bilo koju odluku da donese oko učešća na lokalnim izborima.

 • Stefanović: Istraga će utvrditi šta je bilo sa nestalim bebama Stefanović: Istraga će utvrditi šta je bilo sa nestalim bebama

  Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas raspravu o Predlogu zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji.

 • Naučnice u Srbiji: Da li je nauka ženskog roda? Naučnice u Srbiji: Da li je nauka ženskog roda?

  Žene su u visokoobrazovnim i naučnim institucijama, a to podrazumeva da se njihov društveni i ekonomski status vrednuje na ravnopravan način, ali njihovo pozicioniranje nije isključivo problem rodne ravnopravnosti već rodne vidljivosti i predstavljanja na putu javnog integriteta. Iako su znanje, moć znanja i dostignuća neosporni, one se u javnom diskursu izostavljaju i obezvređuju pod uticajem tradicionalnih obrazaca rodnih uloga. O položaju žene-naučnice raspravljano je u SANU na trodnevnom naučnom skupu.

 • Mediji: "Srbija 21" izlazi na izbore Mediji: "Srbija 21" izlazi na izbore

  Organizacija Srbija 21 donela je odluku da učestvuje na parlamentarnim izborima, a ta odluka će formalno biti usvojena tokom narednog vikenda, piše Blic u današnjem izdanju i podseća da je nedelju dana ranije doneta odluka koja se tiče lokalnih izbora.

 • Nišlija uhapšen zbog pokušaja ubistva Nišlija uhapšen zbog pokušaja ubistva

  Policijska uprava u Nišu je danas saopštila da je uhapsila Nišliju I.M. (33) zbog pokušaja ubistva.

 • Lončar: S mučninom sam gledao film Vladalac Lončar: S mučninom sam gledao film Vladalac

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je pokušao da odgleda film "Vladalac" sa "ozbiljnom mučninom u želucu", ali, kako je rekao, "kao član Vlade mora te stvari da odgleda".

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side