Čučković: Interesuju nas građani, ne ujedinjena koalicija
15.09.2013 Beograd

Čučković: Interesuju nas građani, ne ujedinjena koalicija

Čučković: Interesuju nas građani, ne ujedinjena koalicija
Ujedinjene regione Srbije jedino interesuje razgovor sa građanima, kojima će se preporučivati novim temama, a ne ujedinjena koalicija, izjavio je danas član predsedništva te partije Miroslav Čučković.

Čučković je na pitanje da li bi se URS, iako nije pozvan u ujedinjenu koaliciju, preporučio da bude njen deo, kazao da tu stranku interesuje samo razgovor sa građanima.

"Po prvi put posle gotovo 12 godina mi smo opozicija i mislimo da okupljanje ljudi oko tema koje budemo delegirali mogu i nas praktično staviti u poilitički život na taj način što ćemo biti sa novim temama neko ko će se preporučivati za volju galsača", kazao je Čučkovic na konferenciji za medije.

Portparol URS Marko Selaković dodao je da Srbiji podela na kolone nikada ništa dobro nije donela i da na taj nači zemlja ne može da krene napred.

"Ako se mi 70 godina delimo po kolanama i frakcijama, mislim da je vrlo jasno da mi kao država ne možemo da krenemo napred. Mora da se zna - sve što je interes države i naroda, URS će uvek podržati. Sve ono što je politikanstvo i politika radi politike, u tome nećemo učestvovati", kazao je Selaković.

Da li neke inicijative imaju elemenata dobrog za državu i građane, istakao je Selaković, ili se zasnivaju na politici radi politike, vreme će pokazati.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović pozvao je ranije na saradnju LDP, Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, stranke Dušana Petrovića i Zorana Živkovića, kao i brojne ugledne pojedince na razgovore o budućoj saradnji i definisanju politike koja bi bila istinska, uspešna i efikasna alternativa aktuelnoj vlasti.

Jovanović je istakao da je poziv za saradnju upućen, ne samo strankama, nego i uspešnin pojedinicima i svima koji sada reaguju, jer vide u kojem pravcu se stvari kreću u Srbiji, navodeći da to znači formulisanje jasne alternative vlasti.

"Koalicije su potrošene, jer se prave kako bi se dobio procenat više, a nakon izbora svako krene na svoju stranu", rekao je Jovanović i poručio da u politiku treba vratiti sve ljude koji su iz nje otišli.

autor: VPS izvor: Tanjug
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side