20.10.2018 Beograd

Cucić: Irancu nije omogućen ulazak u centar u Krnjači, jer taj centar služi za smeštaj maloletmika

Cucić: Irancu nije omogućen ulazak u centar u Krnjači, jer taj centar služi za smeštaj maloletmika Foto: prtscr ytb
Komesar za izbeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić izjavio je danas Beti da migrantu iz Irana (48) nije omogućen ulazak u prihvatni centar u Krnjači kod Beograda, jer se tu smeštaju maloletnici, kao i da je taj migrant preraspodeljen u drugi centar.

Cucić je kazao da direktor Centra za pomoć i zaštitu tražiocima azila (APC) Radoš Đurović zna da centar u Krnjači služi za smeštaj maloletnika, ali je ipak prethodne večeri doveo tog čoveka tamo.

"Đurović jako dobro zna da se u Krnjaču smeštaju maloletnici i porodice, ali samci nikako", kazao je Cucić.

On je rekao da je tom migrantu na uputu pisalo u kom centru je raspodeljen, ali je on prvo tražio privatan smeštaj.

"I posle svega toga, njemu se ispred centra stvara šator. Meni se čini da je Đuroviću ponestalo publiciteta, pa je rešio da tu priču pusti u javnost", rekao je Cucić i dodao da bi radije govorio o pozitivnim stvarima u vezi sa migrantima koji borave u Srbiji.

Kako je sinoć izjavio Đurović, službenici Komesarijata za izbeglice i migracije nezakonito nisu primili jednog migranta iz Irana u prihvatni centar u Krnjači, kao i da su protiv njega koristili fizičku silu, a da lokalna policija nije želela da interveniše uz objašnjenje da nije nadležna.

Naknadno je pravniku iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila koji je ostao uz tog čoveka javljeno iz policije da ponovo dođe kod njih, jer je u pitanju greška, te da on nije trebalo da dobije potvrdu za smeštaj u Krnjači već u kamp u Adaševcima, zbog čega će mu izdati novu potvrdu.

Đurović je kazao da izbeglica iz Irana sedi pred kampom u Krnjači, da nema novca ni mogućnosti da se prebaci u Adaševce i da traži da ga prime, jer mu je za taj kamp i izdata potvrda.

Cucić je danas rekao agenciji Beta da je migrant iz Irana doleteo u Srbiju avionom, da je do centra u Krnjači došao taksijem, te da zbog toga sumnja u priču da nema novac da se prebaci u centar u Adaševcima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side