CRTA: REM objavio podatke građana koji su prijavili spot SNS
14.02.2019 Beograd

CRTA: REM objavio podatke građana koji su prijavili spot SNS

CRTA: REM objavio podatke građana koji su prijavili spot SNS Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je u zvaničnom odgovoru građanima koji su uputili prijavu povodom emitovanja promotivnog spota Srpske napredne stranke (SNS) objavilo 189 imejl adresa podnosilaca prijava, saopštila je danas organizacija Crta.

Ta organizacija je ocenila da je takvim postupanjem REM lične podatke vidljive iz mnogih adresa, uočinio dostupnim bez pristanka osobe na koju se odnose.

Zbog toga je Crta podnela prijavu povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kako bi sproveo nadzor nad REM-om i utvrdio da li su povređene odredbe zakona kojima se uređuje obrada podataka o ličnosti.

Na adresu REM-a stiglo je više od 900 prijava u okviru akcije "Probudi REM", koju je Crta pokrenula povodom emitovanja promotivnog spota SNS-a van predizborne kampanje u okviru informativnog programa na televizijama s nacionalnom frekvencijom.

REM je doneo odluku da je emitovanje spota u skladu sa zakonom i odbacio sve prijave kao neosnovane.

Crt je uputila apel Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine da preispita kvalitet rada REM-a zbog donete odluke, ali na sednici održanoj 13. februara Odbor nije razmatrao dopis Crte.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side