CRTA: Mladenović upozoren zbog zloupotrebe funkcije u kampanji
30.11.2018 Beograd

CRTA: Mladenović upozoren zbog zloupotrebe funkcije u kampanji

CRTA: Mladenović upozoren zbog zloupotrebe funkcije u kampanji
Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je meru upozorenja pomoćniku gradonačelnika Andriji Mladenoviću zbog vođenja funkcionerske kampanje tokom beogradskih izbora, saopštila je danas organizacija Crta, na osnovu čije prijave je pokrenut postupak.

Mladenović je iskoristio svoju tadašnju funkciju zamenika gradonačelnika za promociju izborne liste na kojoj je bio kandidat, navela je Crta.

Agencija za borbu protiv korupciju je ;i nadležnom Prekršajnom sudu u Mladenovcu uputila zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Mladenovića.

Crta je precizirala da je ;tokom izbornih procesa 2017. i 2018. godine podnela ukupno 26 prijava funkcionerske kampanje i zloupotrebe javnih resursa, a da je ovo prvi put da je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak i izrekla meru nekom funkcioneru.

Obilazeći radove na rekonstrukciji muzeja u Mladenovcu 12. februara ove godine, Mladenović nije istakao, a na šta je po zakonu obavezan, da li stavove iznosi u svojstvu zamenika gradonačelnika ili izborne liste na kojoj je kandidat, navela je Crta. 

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov pozdravio je odluku Agencije ali je i pozvao da "pravovremeno pokreće postupke i izriče mere u toku samog izbornog ciklusa i time zaštiti interes javnosti".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side